Jouw partner in
duurzaamheid

Duurzaamheid is één van de kernwaarden van Staco. Wij, maar ook onze klanten en partners, worden steeds meer beoordeeld op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij iedere bedrijfsbeslissing houden we mens, milieu en bedrijfsbelang in onze gedachten. We investeren voortdurend in zuinige en milieuvriendelijke productiemethoden, grondstoffen en producten.

Sustainability.jpg
Duurzaaamheid

Hoe dragen wij bij aan een duurzamere wereld?

Duurzaam worden én blijven is een weg van vallen en opstaan. Het begint vooral bij het registreren en transparant zijn van onze organisatie in de keten. Staco is als eerste panelen- en roosterfabrikant cradle-to-cradle gecertificeerd. Cradle-to-cradle bestaat uit vijf verschillende onderdelen waarop we gemonitord en beoordeeld worden.

We besparen op energie, verspillen zo min mogelijk grondstoffen, maken gebruik van de juiste materiaalsoorten en chemicaliën. Ook hergebruiken we materialen, besparen we op watergebruik en houden we ons aan Social Fairness, zoals internationale mensenrechten ed.
Cradle-to-cradle is een belangrijke erkenning voor onze duurzame bedrijfsvoering. Door Staco cradle-to-cradle panelen toe te passen, laat ook jij zien dat je maatschappelijk betrokken bent en een bijdrage levert aan een duurzamere wereld.

C2C Clean air.png
C2C Material Health.png
C2C Product circularity.png
C2C Water.png
C2C Socail fairness.png

Inspiring innovation

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

knowledge

Productieproces panelen en roosters

Metaal dient als basis voor ons uitgebreide assortiment aan constructiepanelen en roosters. Met twee eigen productielocaties kunnen wij een constante ...

Ontdek meer
knowledge

Materialen van onze panelen

Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal...

Ontdek meer
inspiration

Zonwering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in zonwering wanneer je kijkt naar de verschillende soorten systemen, materialen en andere elementen. In hout, a...

Ontdek meer

Creëren van duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Staco voorop en we hopen dat jij dat ook belangrijk vindt. Onze experts maken het verschil door met hun kennis en betrokkenheid jou te adviseren over de juiste duurzaamheidsoplossingen die passen bij jouw project.

Contact & Service

Heb je een specifieke vraag? Wij staan klaar om jou te helpen!