knowledge

Materialen van onze panelen

Datum
08-08-2022

Materiaalsoorten van Staco panelen
Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal kiest, is het belangrijk om na te gaan binnen welke omgeving en voor welke toepassing je het materiaal wilt gebruiken. Wij vertellen je graag over de diverse staalsoorten, de bijbehorende voor- en nadelen en de match tussen het materiaal en de toepassing waarin deze wordt gebruikt!

RUUDC Fotografie - Staco17-05-22 _010.jpg
Materialen
Structural steel 2.jpg

Constructiestaal: onze soorten

Bij Staco maken wij voor het grootste deel van onze panelen en roosters gebruik van constructiestaal, ook wel staal genoemd. Vaak is staal een typerende grondstof voor statische constructies of constructieonderdelen. Binnen het constructiestaal gebruiken wij S235 staal of, als een hogere treksterkte gewenst is, S355 staal. Beide staalvarianten ondergaan na het productieproces een zinkproces, waardoor het staal beter is beschermd tegen mogelijke corrosievorming.

Waarom RVS voor onze panelen?

Ben je op zoek naar een duurzamere materiaalsoort met minder kans op corrosie? Kies dan voor roestvast staal (RVS). Dankzij de hoge concentratie chroom is roestvast staal uitermate geschikt voor verschillende specialisatie markten binnen de industrie. Wij maken gebruik van twee soorten RVS; RVS304 en RVS316. Het verschil zit met name is de corrosiebestendigheid van het materiaal, waarbij RVS316 beter bestand is tegen zout of zuur invloeden van buitenaf. Beide varianten zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Andere RVS soorten zijn op aanvraag.

Stainless steel.jpg
Aluminum coil.jpeg

Aluminium: licht en sterk

Naast constructiestaal en RVS kun je ook kiezen voor oplossingen uitgevoerd in aluminium. Dit wordt vaak gebruikt voor de gunstige combinatie van een relatief laag gewicht met een goede sterktegraad. Aluminium is gemakkelijk te vervormen door de lage smelttemperatuur. Ook beschikt het van nature over een oxidelaag, die nog versterkt kan worden door het materiaal te anodiseren (in transparant of eventueel in een gewenste kleur). Voor het anodiseren wordt gebruik gemaakt van een andere kwaliteit aluminium.

Onze
oplossingen

Kom tot de juiste materiaal-keuze

Weet je nog niet helemaal wat de beste materiaalkeuze is voor jouw project? Onze experts helpen je graag verder op weg. Niet alleen in de materiaalkeuze, maar ook bij het bepalen van de meest geschikte paneeltypes of bevestigingsopties denken wij graag met je mee.

Contact & Service

Je vraag stellen? Wij staan klaar
om jou te helpen!

Inspiring
innovation

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

knowledge

Productieproces panelen en roosters

Metaal dient als basis voor ons uitgebreide assortiment aan constructiepanelen en roosters. Met twee eigen productielocaties kunnen wij een constante ...

Bekijk dit kennisartikel
knowledge

Materialen van onze panelen

Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal...

Bekijk dit kennisartikel
inspiration

Zonwering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in zonwering wanneer je kijkt naar de verschillende soorten systemen, materialen en andere elementen. In hout, a...

Bekijk dit kennisartikel
Inspire