Oppervlakte-behandeling & Afwerking

Anodiseren, beitsen en passiveren, thermisch verzinken en poedercoaten

Ben jij op zoek naar een mooie afwerking en optimale bescherming van jouw stalen of aluminium panelen, roosters of strekmetaal? We hebben verschillende soorten esthetische oppervlaktebehandelingen en afwerkingen. Elke soort heeft een andere uitstraling of methode.

Galvanising.jpg
Oppervlaktebehandeling

Bekijk hieronder onze verschillende oppervlaktebehandelingen en afwerkingen:

Anodiseren

Wat is het anodiseren van aluminium panelen, roosters en strekmetaal?

Op de panelen ontstaat door elektrochemische behandeling een matte oxidelaag. Hierdoor wordt het paneel harder, slijtvaster, is het elektrisch isolerend en beschermd tegen corrosie. Dit kan met een natuurlijke of gekleurde afwerking.

Beitsen en passiveren

Wat is het beitsen en passiveren van RVS en aluminium panelen, roosters en strekmetaal?

Bij het beitsen wordt er een dunne oppervlaktelaag verwijderd met een beitsmiddel. Na reiniging en behandeling met een algemeen gebruikt oxidatiemiddel ontstaat een corrosiebestendige toplaag. Dit geeft het paneel een mat grijs uiterlijk en verwijdert ook de " blauwe verkleuring " van het materiaal rond de lasnaden.

Thermisch verzinken

Wat is thermisch verzinken?

De stalen panelen worden eerst grondig gereinigd. Daarna ondergedompeld in een zinkbad, waardoor het zink legeert met het staal en er een onverbrekelijke harde, slijt- en stootvaste laag ontstaat. Deze laag zorgt voor een duurzame bescherming tegen corrosie en is goed bestand tegen mechanische intensieve belasting.

Poedercoaten

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met behulp van een spuitpistool poeder wordt aangebracht op het paneel, waarna het wordt verhit in een oven. Het poeder smelt tot een egale deklaag en vormt na uitharding een mooie beschermende en vooral duurzame coating. Dit kan in iedere RAL-kleur naar wens.

Duplex, de beste combi

Wat is Duplex?

Poedercoaten in combinatie met verzinken (Duplex) is de meest duurzame bescherming tegen corrosie en voldoet aan NEN 5254, EN 15773 en Qualisteelcoat. Het Duplex systeem geeft panelen een perfecte, duurzame coating en tegelijkertijd een fraai uiterlijk. Deze coating is elastisch, slijt-, slag- en stootvast, bestand tegen chemische corrosie en uitermate geschikt voor toepassingen met een verhoogde kans op mechanische beschadiging zoals in openbare ruimten, afscheidingen en hekwerken. Dit kan in iedere RAL-kleur naar wens.

Inspiring
innovation.

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

Benieuwd welke oppervlakte-behandeling geschikt is?

Wij willen een op maat gemaakte oplossing vinden voor jouw uitdaging. Met onze kennis en ervaring voorzien we je van de oplossing die aan jouw eisen voldoet. Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek voor jouw vloer oplossing.

Contact & Service

Je vraag stellen? Wij staan klaar
om jou te helpen!

Contact & Service