Brandweerkazerne Almere Poort

De brandweerkazerne had behoefte aan een betere spreiding van de kazernes in Almere om zo de opkomsttijden van de brandweer te verbeteren. Hierdoor kan het brandweerpersoneel straks op tijd in Poort én Almere Stad zijn. In 2019 werd gestart met de eerste voorbereidingen voor de verplaatsing van de kazerne van Almere Stad naar Almere Poort aan de Argonweg. Deze locatie ligt strategisch, direct aan de busbaan, dichtbij de Elementendreef en vlakbij de Hogering en de A6. In totaal is 440m2 aan strekmetaal verwerkt in dit project. Zowel in de wandbekleding, dakopbouw als de poorten.

Offerte aanvragen

Brandweer image.png
  • Almere, Nederland
Brandweerkazerne Almere Poort

Robuuste uitstraling dankzij Strekmetaal

Het gebouw valt op onder andere dankzij het strekmetaal in de corten kleur. Bij het ontwerp van de kazerne is een langgerekte aaneengesloten gevel langs de busbaan altijd het uitgangspunt geweest. Het geeft de kazerne een robuuste uitstraling en voorkomt zicht op het binnenterrein.

Transparantie van een groot deel van de geveldelen is noodzakelijk voor de achterliggende gebouwdelen. Met het gevelsysteem blijft de uitstraling van de gevels krachtig en ontstaat er toch iets luchtigs met een vriendelijke uitstraling. De doorkijk van binnen naar buiten blijft gewaarborgd en daarbij geeft het gevelsysteem voldoende geborgenheid en privacy. Technisch is het product goed te monteren op een achter constructie en vraagt het weinig tot geen onderhoud.

Ons aandeel in de Brandweerkazerne Almere Poort

Uiteindelijk is er bij dit ontwerp gekozen voor een aluminium gevelafwerking vanwege het duurzame en onderhoudsarme karakter van het materiaal.  De keuze voor dit gevelsysteem heeft voor een groot deel te maken met de esthetische uitstraling van het product. In deze gevel komen echter verschillende delen voor welke een vorm van transparantie dienen te hebben of zelfs moeten kunnen openen. 

“Brandweerkazerne Almere Poort wordt ontsloten vanaf de Argonweg en is geplaatst met de uitrijpoorten richting de busbaan met een duidelijke scheiding tussen het vuil- en schoon gebied. In het verlengde van de uitrijpoorten wordt langs de busbaan de overkapping geplaatst welke tevens dient als afsluiting van het terrein. Door de aaneengesloten geveldelen wordt het grote binnenterrein aan het zicht onttrokken. De meer private functies als slapen, recreëren, sporten, parkeren ect. zijn gericht op het binnenterrein. De operationele functies van het gebouw zijn juist naar buiten gericht. Dit maakt de kazerne een herkenbaar gebouw dat met zijn robuuste uitstraling en toch transparante karakter aansluit bij de maatschappelijke functie van de brandweer!” – Aldus Mike Olthoff (ME-2 Architecten BNA)

Contact

DSC02789_1.png

Onze
oplossingen

Onze oplossingen zijn vaak onderdeel van een groter verhaal. Daarom werken wij graag samen met de beste partners om het project tot een groot succes te maken. Niet alleen een goede samenwerking, maar ook de beste oplossingen en producten zorgen voor een prachtig eindresultaat. Daarom gebruiken wij uitsluitend onze eigen metalen oplossingen met de juiste afwerking die écht bij jouw uitdaging passen.aniom.

Persrooster

Bekijk dit product

Persrooster Kartonnage

Bekijk dit product

Geperforeerd paneel traptrede

Bekijk dit product

Meer over dit project

Wij hebben bijgedragen aan het indrukwekkende bouw van Brandweerkazerne Almere Poort. Hier vertellen wij je uiteraard graag meer over. Wil jij meer weten over de gang van zaken rondom dit project, de gebruikte oplossingen en andere uitdagingen van dit project? Bel of mail ons gerust, dan plannen we een vrijblijvend gesprek in!

Contact & service

Je vraag stellen?
Wij staan klaar om je te helpen!

Contact & service

Inspiring
innovation

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

knowledge

Productieproces panelen en roosters

Metaal dient als basis voor ons uitgebreide assortiment aan constructiepanelen en roosters. Met twee eigen productielocaties kunnen wij een constante ...

Bekijk dit kennisartikel
knowledge

Materialen van onze panelen

Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal...

Bekijk dit kennisartikel
inspiration

Zonwering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in zonwering wanneer je kijkt naar de verschillende soorten systemen, materialen en andere elementen. In hout, a...

Bekijk dit kennisartikel
Inspire