Coentunnel

De aanleg van de Tweede Coentunnel, de verbreding van de A8 en de A10 West en de aanleg van een nieuwe snelweg brengen ruimte op de weg in de omgeving van Amsterdam. Wij mochten een mooi aandeel leveren aan de zonwering voor deze Tweede Coentunnel met onze lamellenroosters. Deze zorgen voor een goede lichtinval bij het in- en uitrijden van de tunnel, wat de verkeersveiligheid voor de automobilisten op de A8 bij Amsterdam bevordert.

Offerte aanvragen

Afbeelding 144.jpg
  • Amsterdam, Nederland
Coentunnel

Geïnspireerd door motoren

Het ontwerp van de Tweede Coentunnel roept associaties op met motoren: de grote luifel van stalen roosters lijkt op de tong van een motorschoen die omhoog steekt als je hem aantrekt. Onder deze luifel hangen bovendien expressieve ventilatoren die doen denken aan de uitlaatpijpen van een Harley Davidson. Wij werden vroegtijdig bij het project betrokken, zodat we goed konden meedenken over het ontwerp. Dit had ook als resultaat dat wij al snel konden gaan produceren en ontwikkelen, omdat de afmetingen van de benodigde roosters bij ons bekend waren.

Ons aandeel in de Coentunnel

Wij leverden ruim 2.700 m² lamellen persroosters die wij hebben voorzien van zware hoeklijnen, gaten en uitsparingen voor de montage. Mede door de grote afmeting en hoeklijnen kon deze montage zeer snel en soepel verlopen. Daarnaast hebben wij de roosters verpakt per vak, zodat de montageploeg de roosters efficiënt kon plaatsen in en rondom de Coentunnel.

Contact

Afbeelding 169.jpg

Onze
oplossingen

Onze oplossingen zijn vaak onderdeel van een groter verhaal. Daarom werken wij graag samen met de beste partners om het project tot een groot succes te maken. Niet alleen een goede samenwerking, maar ook de beste oplossingen en producten zorgen voor een prachtig eindresultaat. Daarom gebruiken wij uitsluitend onze eigen metalen oplossingen met de juiste afwerking die écht bij jouw uitdaging passen.

Persrooster Lamellen

Ontdek meer

Over Coentunnel

In 2004 werd een bestuursovereenkomst gesloten met het voornemen om een Tweede Coentunnel te bouwen en de Eerste Coentunnel grondig te renoveren, aangezien de capaciteit van de eerste Coentunnel met de jaren ontoereikend was geworden. Na tien jaar werd dit complexe project afgerond en is er weer meer ruimte op de weg. Beide tunnels bestaan nu namelijk uit vier rijstroken. Er is niet alleen meer ruimte gecreëerd, weggebruikers kunnen de tunnel nu ook op een veilige manier inrijden en verlaten doordat de Staco roosters dienen als zonwering bij de uiteinden van de tunnels.

Over

Over

Meer over dit project

Voor de Coentunnel dachten wij niet alleen mee over het ontwerp en hoe onze producten hier in pasten. Wij maakten ook plannen voor de montage van de panelen, zodat dit snel en soepel verliep. Wil jij meer weten over de gang van zaken bij ons aandeel aan de Coentunnel, en hoe we dit bijvoorbeeld bij jouw project zouden aanpakken? Bel of mail ons gerust, dan plannen we een vrijblijvend gesprek in!

Contact & service

Je vraag stellen? Wij staan klaar om je te helpen!

Contact & service

Inspiring
innovation

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

knowledge

Productieproces panelen en roosters

Metaal dient als basis voor ons uitgebreide assortiment aan constructiepanelen en roosters. Met twee eigen productielocaties kunnen wij een constante ...

Ontdek meer
knowledge

Materialen van onze panelen

Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal...

Ontdek meer
inspiration

Zonwering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in zonwering wanneer je kijkt naar de verschillende soorten systemen, materialen en andere elementen. In hout, a...

Ontdek meer
Inspire