Cuyperspassage

De Cuyperspassage loopt onder het Centraal Station Amsterdam en verbindt de noordelijke IJ-zijde met het Stationsplein aan de zuidzijde van het station. De 15.000 voetgangers en fietsers die dagelijks passeren bewonderen hier aan een van de zijdes een strakke wand met Staco roosters in RVS 316.

Offerte aanvragen

The Cuyperspassage Amsterdam_Staco_3.jpg
  • Amsterdam, Nederland
Cuyperspassage

Een strakke tunnel
met rooster

De Cuyperspassage, die ook bekend staat als de Langzaamverkeerspassage, is in november 2015 opengesteld voor het publiek. Sindsdien kunnen fietsers en voetgangers eenvoudig en veilig van het IJ naar de binnenstad van Amsterdam. De passage loopt onder de sporen van het Centraal Station door en is in totaal 110 meter lang. Wij mochten de roosters leveren voor dit project. Hiervoor werkten wij samen met van Benthem Crouwel architecten, die het ontwerp van de roosters voor dit project bedacht.

Ons aandeel in de Cuyperspassage

Vanwege de strakke uitstraling die het ontwerp moest hebben, maakten wij gebruik van een mal tijdens de productie. Hierdoor hebben de roosters allemaal exact dezelfde straal. Tijdens het productieproces kleurden zowel wij als de opdrachtgever de roosters om de kwaliteit te waarborgen. Wij dachten in dit project ook na over de verpakking door de roosters te verpakken op volgorde van plaatsing. Zo kon de staalbouwer de roosters eenvoudig op de juiste manier plaatsen, waardoor aanzienlijk veel tijd werd bespaard. Voor dit project zijn in totaal 370 standaard persroosters van 2000 x 900 mm gebruikt, waarvan 264 rechte en 106 gewalste roosters. Een aantal roosters hebben wij voorzien van ronde uitsparingen voor onder meer lichtvoorzieningen. Ook zijn enkele roosters uitgevoerd met scharnieren, zodat de roosters makkelijk omhoog getild kunnen worden.

Contact

The Cuyperspassage Amsterdam_Staco_1.jpg

Onze
oplossingen

Onze oplossingen zijn vaak onderdeel van een groter verhaal. Daarom werken wij graag samen met de beste partners om het project tot een groot succes te maken. Niet alleen een goede samenwerking, maar ook de beste oplossingen en producten zorgen voor een prachtig eindresultaat. Daarom gebruiken wij uitsluitend onze eigen metalen oplossingen met de juiste afwerking die écht bij jouw uitdaging passen.

Persrooster

Bekijk dit product

Over de Cuyperspassage

Het Centraal Station Amsterdam en de directe omgeving wordt in zijn geheel aangepast. De reden is dat het tegenwoordig maar liefst tien keer zoveel reizigers per dag te verwerken krijgt als in 1889, toen het ontworpen werd door architect P. Cuypers. De naar hem vernoemde passage is gebouwd in opdracht van Prorail en de Gemeente Amsterdam. Het doel van de passage is om fietsers en voetgangers op een veilige manier van het IJ naar de binnenstad te begeleiden.

Over

Over

Meer over dit project

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project en wil je meer over de details van de Staco oplossingen in de Cuyperspassage weten? Onze experts vertellen je graag alles over de metalen panelen én bijbehorende afwerking die hier werden gebruikt. Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts.

Contact & service

Je vraag stellen? Wij staan klaar om je te helpen!

Contact & service

Inspiring
innovation

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

knowledge

Productieproces panelen en roosters

Metaal dient als basis voor ons uitgebreide assortiment aan constructiepanelen en roosters. Met twee eigen productielocaties kunnen wij een constante ...

Bekijk dit kennisartikel
knowledge

Materialen van onze panelen

Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal...

Bekijk dit kennisartikel
inspiration

Zonwering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in zonwering wanneer je kijkt naar de verschillende soorten systemen, materialen en andere elementen. In hout, a...

Bekijk dit kennisartikel
Inspire