De Waalse Krook

In het centrum van Gent is een markant gebouw geheten ‘Waalse Krook’ verrezen. Dit project bevat verschillende onderdelen voor diverse doeleinden en omliggende pleinen en tuinen. Op deze innovatieve plek zijn organisaties gevestigd die samen tot doel hebben diensten te leveren en onderzoek uit te voeren rondom informatietechnologie en media. Om een mooie koppeling tussen de diverse elementen en gebouwen te vormen, leverden wij 2.000 m² verzinkte kartonnageroosters.

Offerte aanvragen

20181016_125738.jpg
  • Gent, België
De Waalse Krook

Aantrekkelijke luifels met roosters

In dit project hadden wij een nauwe samenwerking met diverse partijen. Onze directe opdrachtgever in de Waalse Krook was Metaalconstructies Verlooy uit Mol. Het Gentse architectenbureau Coussée & Goris architecten en hun partners RCR Arquitectes verzorgden het ontwerp van de Waalse Krook. In dit ontwerp is een prominente plaats voor stalen kartonnage persroosters opgenomen. Deze mochten wij uitwerken en leveren! De architecten tekenden onze roosters hoofdzakelijk in op 5 verdiepingen als luifel boven de ramen. Los van het visuele aspect kunnen deze uiteraard ook dienst doen als overloop voor glazenwassers.

Ons aandeel in De Waalse Krook

Ons aandeel in dit project lag voor een groot deel in het koppelen van de diverse gebouwen door middel van onze roosters. Daarom produceerde en leverden wij circa 2.000 m² verzinkte kartonnage persroosters met sleufgaten in de rand. Hierdoor werd de koppeling tussen de elementen nog sterker gemaakt. De roosters werden ‘strokend’ uitgevoerd, wat wil zeggen dat de roosterstaven optisch in één lijn liggen. Daarnaast werden deze roosters gecoat in een aangepaste roestkleur die speciaal voor dit project werd samengesteld. Zo kwamen de roosters goed overeen met de rest van het ontwerp van de Waalse Krook.

Contact

20181016_143647.jpg

Onze
oplossingen

Onze oplossingen zijn vaak onderdeel van een groter verhaal. Daarom werken wij graag samen met de beste partners om het project tot een groot succes te maken. Niet alleen een goede samenwerking, maar ook de beste oplossingen en producten zorgen voor een prachtig eindresultaat. Daarom gebruiken wij uitsluitend onze eigen metalen oplossingen met de juiste afwerking die écht bij jouw uitdaging passen.

Persrooster Kartonnage

Bekijk dit product

Over De Waalse Krook

De Waalse Krook is een groot en opvallend gebouw in het centrum van Gent. Het trekt direct de aandacht door zijn interessante en onderscheidende uiterlijk. Het project omvat drie gebouwen: de Bibliotheek, het Wintercircus en een wooncomplex. Daarnaast bevinden zich diverse openbare pleinen, een kaaipromenade met groenzone en wandel- en fietsbruggen rondom deze eyecatcher.

Over

Over

Meer over dit project

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project en wil je meer over de details van de Staco oplossingen in de Waalse Krook in Gent weten? Onze experts vertellen je graag alles over de kartonnage persroosters én bijbehorende afwerking die hier werden gebruikt. Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts.

Contact & service

Je vraag stellen? Wij staan klaar om je te helpen!

Contact & service

Inspiring
innovation

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

knowledge

Productieproces panelen en roosters

Metaal dient als basis voor ons uitgebreide assortiment aan constructiepanelen en roosters. Met twee eigen productielocaties kunnen wij een constante ...

Bekijk dit kennisartikel
knowledge

Materialen van onze panelen

Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal...

Bekijk dit kennisartikel
inspiration

Zonwering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in zonwering wanneer je kijkt naar de verschillende soorten systemen, materialen en andere elementen. In hout, a...

Bekijk dit kennisartikel
Inspire