Hoekse Lijn

Het openbaar vervoer in de regio Rotterdam en Den Haag heeft een grote make over gekregen. Het spoortracé tussen Schiedam en Hoek van Holland is volledig omgebouwd naar een metrolijn. Door de koppeling met het Rotterdamse metronet wordt het hart van Rotterdam verbonden met het strand van Hoek van Holland. Wij mochten stalen afscheiding-persroosters voor de transparante wanden en vlonderroosters met Cumaru hout voor de hellingbanen leveren.

Offerte aanvragen

Hoekse Lijn LI.png
  • Tussen Schiedam en de Hoek van Holland, Nederland
Hoekse Lijn

Een make over voor het openbaar vervoer

Wij zijn trots als we jou mogen inspireren om bij te dragen aan een veiligere en toegankelijkere wereld. De entreeportalen van de Hoekse Lijn stations zijn zo gesitueerd dat de reizigers in één oogopslag het hele perron kunnen overzien, waardoor de perrons een veilige uitstraling hebben. De perrons hebben transparante wanden om de haltes af te schermen. Al het haltemeubilair, zoals verlichting, camera’s en prullenbakken wordt aan de wanden bevestigd. Hierdoor blijft het perron obstakelvrij. Daarnaast krijgt elk station een hellingbaan of een lift en komen er blindegeleidelijnen, zodat het vernieuwde vervoerssysteem ook goed bruikbaar is voor mensen met een handicap. Wij mochten daar aan bijdragen met onze stalen roosters.

Ons aandeel aan Hoekse Lijn

Wij weten als geen ander dat je impact samen maakt. We werken dan ook graag nauw samen met jou en andere partners, zodat we de juiste oplossing creëren voor jouw uitdaging. Voor dit project hebben we in opdracht van Jos van den Bersselaar Constructie uit Udenhout 1839 m² Persrooster Balkon & Afscheiding geleverd voor de transparante wanden van de Hoekse Lijn. Deze booster wanden hebben onderaan een kleinere maaswijdte en naar boven toe lopend een steeds grotere maaswijdte. Daarnaast hebben deze wanden ronde in plaats van platte vulstaven. Dit zorgt voor een speels effect.

We mochten daarnaast ook meewerken aan de hellingbanen. Hiervoor leverden we 1362 m² vlonderroosters met Cumaru hout. Aan de zijkanten van deze roosters bevinden zich stalen kartonnage persroosters die dienstdoen als doorvalbeveiliging. Speciaal voor dit project hebben we luikjes geproduceerd in enkele vloerroosters en leverden we voor de deuren met slot en maanplaat persroosters lamellen.

Alle stalen roosters zijn door Rotocoat thermisch verzinkt en zijn voorzien van speciaal ontwikkelde beugels om de roosters goed te kunnen monteren en stellen.

Contact

_MG_3999.JPG

Onze
oplossingen

Onze oplossingen zijn vaak onderdeel van een groter verhaal. Daarom werken wij graag samen met de beste partners om het project tot een groot succes te maken. Niet alleen een goede samenwerking, maar ook de beste oplossingen en producten zorgen voor een prachtig eindresultaat. Daarom gebruiken wij uitsluitend onze eigen metalen oplossingen met de juiste afwerking die écht bij jouw uitdaging passen.

Persrooster Kartonnage

Bekijk dit product

Persrooster Ronde draad

Bekijk dit product

Over Hoekse Lijn

De Hoekse Lijn brengt je van het stadshart van Rotterdam naar het strand van Hoek van Holland. Architect Marc Verheijen heeft met het toepassen van de kleuren rekening gehouden met de locatie van de stations. Binnen het spectrum van avondrood past hij op ieder station een andere kleur toe; van geel aan de stadszijde tot rood aan de zeezijde. Op elk station keren herkenbare elementen terug in de binnenkant van de portalen en in de folies in het gas van de abri’s. Door op elk station een golf reliëf aan te brengen, is het duidelijk dat de reiziger zich bevindt op een metrolijn die eindigt aan zee.

Over

Over

Meer over dit project

Onze mensen maken het echte verschil door met hun kennis, vakmanschap en behulpzaamheid een op maat gemaakte oplossing voor jouw uitdaging te vinden. Dat hebben we ook bij Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland mogen doen. Ben je benieuwd wat we nog meer voor dit project hebben betekend of hoe we jou kunnen helpen met jouw uitdaging? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact & service

Je vraag stellen? Wij staan klaar om je te helpen!

Contact & service

Inspiring
innovation

Om duurzaam te blijven, heeft de wereld van nu meer dan ooit behoefte aan innovatie. In sectoren waar veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van belang zijn, kan dat soms een echte uitdaging zijn. Wij zijn trots als onze oplossingen jou inspireren om bij te dragen aan een mooiere, veiligere, toegankelijkere en duurzamere wereld.

knowledge

Productieproces panelen en roosters

Metaal dient als basis voor ons uitgebreide assortiment aan constructiepanelen en roosters. Met twee eigen productielocaties kunnen wij een constante ...

Bekijk dit kennisartikel
knowledge

Materialen van onze panelen

Er zijn verschillende materialen waar wij gebruik van maken om onze panelen en roosters te produceren. Om ervoor te zorgen dat je het juiste materiaal...

Bekijk dit kennisartikel
inspiration

Zonwering

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in zonwering wanneer je kijkt naar de verschillende soorten systemen, materialen en andere elementen. In hout, a...

Bekijk dit kennisartikel
Inspire